Xabi Alonso, procurorii cer închisoare pentru fraudă

Procurorii madrileni au solicitat, miercuri, o pedeapsă de cinci ani de închisoare împotriva fostului internaţional spaniol Xabi Alonso, acuzat de o fraudă în valoare de 2 milioane euro, în timpul exerciţiilor fiscale din 2010, 2011 şi 2012, potrivit  EFE.

Secţia Delicte Economice a Procuraturii provinciei Madrid îl acuză pe Alonso de trei de trei delicte fiscale comise în cursul perioadei în care a evoluat la Real Madrid, conform unui comunicat al Ministerului Public spaniol, notează Agerpres.

Procuratura cere aceeaşi pedeapsă pentru consilierul fiscal Ivan Zaluda şi pentru administratorul unei societăţii care oferă servicii de consultanţă şi investiţii, Ignasi Maestre.

Pentru fiecare dintre cei trei acuzaţi, procuratura solicită o amendă de 4 milioane euro, precum şi plata către fisc a sumei totale de 2.032.845 euro, reprezentând valoare totală a fraudei, plus dobânda aferentă.

[citeste si]

De asemenea, procurorii cer o condamnare de doi ani de închisoare pentru delictul fiscal din 2010, un an pentru cel din 2011 (suma a fost mai mică) şi alţi doi pentru cel din 2012.

Xavi Alonso completează, astfel, lunga listă a fotbaliştilor care au probleme cu fiscul spaniol, pe care mai figurează, între alţii, Cristiano Ronaldo, Angel Di Maria, Ricardo Carvalho, Fabio Coentrao, Radamel Falcao sau Javier Mascherano.

Anul trecut, starul argentinian Lionel Messi şi tatăl său au fost condamnaţi la 21 luni de închisoare cu suspendare pentru o fraudă fiscală de 4,1 milioane euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel