World Rugby a amendat Scoţia pentru remarcile privind anularea unor meciuri din cauza taifunului

Federaţia scoţiană de rugby (SRU) a fost amendată cu 70.000 lire sterline (77.000 euro) de forul mondial, World Rugby, şi va trebui să prezinte scuze pentru comentariile făcute la Cupa Mondială vizavi de posibila amânare a meciului cu Japonia, din cauza taifunului Hagibis, relatează Reuters.

Trei meciuri din grupele Cupei Mondiale au fost amânate şi meciul Scoţia - Japonia a fost incert pentru câteva zile din cauza taifunului care a măturat Japonia, cauzând inundaţii masive şi peste 80 de decese.

Directorul executiv al SRU a ameninţat cu acţiuni legale dacă meciul urma să fie anulat, susţinând că o asemenea decizie nu era corectă. El a sugerat că Noua Zeelandă ar fi tratată preferenţial în aceeaşi situaţie, susţinând că Scoţia este învingătoare pe terenul opiniei publice.

O comisie independentă a World Rugby (WRU) a decis joi că remarcile oficialului SRU se încadrează la conduită nepotrivită, care este sancţionată cu amendă, la care se adaugă scuze publice către forul internaţional.

WRU a considerat că remarcile sugerează un tratament incorect şi inechitabil al echipelor, într-un moment nepotrivit în care Japonia se pregătea pentru cel mai mare şi distructiv taifun din ultimele decenii. Forul internaţional a încercat să regleze situaţia cu SRU, care însă a refuzat să-şi ceară scuze şi a preferat versiunea unei exprimări reciproce a regretului.

Meciul s-a disputat până la urmă conform planificării şi Japonia a învins Scoţia cu 28-21, calificându-se în premieră în sferturile Cupei Mondiale. Amenda impusă SRU va fi donată unei fundaţii care ajută victimele din zonele afectate de taifun în Japonia. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel