WishFest, primul festival bucureștean dedicat lampioanelor pe apă, în septembrie, pe lacul Floreasca

lampioane
lampioane

WishFest, primul festival bucureștean dedicat lampioanelor pe apă, are loc pe 14 și 15 septembrie, pe malul lacului Floreasca.

Evenimentul programează concerte cu trupe ca Firma, Grimus, Pinholes și Dimitri's Bats și mii de lumini pe malul lacului Floreasca.

"În Thailanda există o tradiție veche de peste șapte sute de ani – în fiecare toamnă, oamenii dau drumul pe apă unor mici lampioane de hârtie, inscripționate cu dorințe și mulțumiri, ce urmează să le ducă rugămințile spre ceruri. Încă de atunci, aceasta este o ocazie de mare sărbătoare, iar lampionale au rămas astfel simbolul noilor începuturi. Pentru a trimite visurile mai departe către univers și pentru a celebra speranța și bucuria de a trăi, a apărut WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apă, care va avea loc pe 14 și 15 septembrie, pe malul lacului Floreasca din București", spun organizatorii manifestării.

Experiență inedită pentru toate vârstele

WishFest aduce la un loc o experiență inedită pentru toate vârstele: lansare de lampioane personalizate pe apă, muzică live pe ponton, fructe de mare și pește, gătite cu dichis, băuturi fine, zonă de relaxare cu DJ set, târg cu designeri, plimbări cu vaporașul și ateliere pentru cei mari și mici.

Pe 14 și 15 septembrie, între 12.00 și 19.00, vor răsuna muzici funky de la Vinyl, Rum, Tapas and Wine, transformând malul lacului într-un petrecere tropicală, cu un spațiu dedicat dansului și socializării.

Sâmbătă seara, pe scena amenajată pe lac, vor urca Dimitri's Bats, proaspătă apariție pe scena indie românească, ce promit rock alternativ, și Grimus, trupă cu mai bine de 12 ani de activitate și 4 albume de studio, ce au avut au concerte în deschiderea unor mari artiști internaționali precum Queen, Red Hot Chili Peppers, Placebo, Kasabian, Moby.

Duminică Pinholes își cântă versurile melancolice iar FiRMA, una dintre trupele iconice ale rock-ului românesc, la 18 ani de când și-a făcut apariția pe piața muzicală, va încheia seara.

Sesiuni de live cooking cu pește și fructe de mare

Festivalul programează sesiuni de live cooking cu pește și fructe de mare, pregătite în zeci de feluri de chefi cunoscuți "iar pofticioșii se mai pot delecta și cu dulciuri și înghețată pentru toate gusturile, dar și cu cafea de specialitate și cocktailuri", se arată în comunicat.

Pe lac vor fi organizate plimbări cu vaporașul iar pe mal poate fi vizitat târgul cu produse pentru luat acasă (cosmetice bio, jucării, haine și accesorii de designer) și zonele de activități unde se vor regăsi tatuajele cu henna și codițele colorate iar baloanele uriașe vor face deliciul celor mici.

Pe toată durata zilei se vor putea personaliza lampioanele realizate de către meșteri din România în cadrul atelierelor de creație (pictură, scriere creativă, handmade) iar la lăsarea serii, se vor lansa pe lac lampioanele personalizate, care să trimită visurile și dorințele către cerul de toamnă.

Wishfest se declară un eveniment responsabil, cu grijă față de mediul înconjurător și toate măsurile pentru a-l proteja au fost luate – toate lampioanele sunt create manual din materiale biodegradabile (hârtie de orez și lemn) iar seară de seară, o echipă dedicată va igieniza malurile și suprafața lacului. Detalii despre program și activități se pot găsesc pe site-ul wishfest.ro/.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel