Winnie the Pooh, victima cenzurii în China

Foto Facebook
Foto Facebook

Unele referiri la Winnie the Pooh au fost blocate recent pe rețelele de socializare din China, unde celebrul personaj animat a fost comparat în trecut cu președintele acestei țări, informează AFP, potrivit Agerpres.

Luni dimineață, afișarea imaginii celebrului urs animat era încă posibilă pe rețeaua de socializarea Weibo -echivalentul chinez al platformei de microblogging americane Twitter — alături de cuvintele "Weini xiao xiong" ("Winnie ursulețul", în limba chineză). Însă orice comentariu asociat acestui personaj era blocat, cu un mesaj de eroare care îi avertizează pe internauții chinezi în legătură cu faptul că "acest conținut este ilegal".

Popularul serviciu de mesagerie instantanee WeChat, foarte utilizat în China, a suprimat imaginea ursului Winnie the Pooh din galeria sa de emoticoane, însă utilizatorii pot încă să distribuie propriile imagini animate ale acestui personaj celebru, creat în Marea Britanie în anii 1920.

"Săracul Winnie. Ce rău a făcut acest adorabil ursuleț pasionat de miere?", s-a întrebat un internaut pe platforma Weibo.

În 2015, imaginea președintelui chinez care trecea în revistă trupele naționale a fost comparată cu aceea a lui Winnie the Pooh care stătea în picioare într-o mașină decapotabilă. Acea imagine a devenit "cea mai cenzurată fotografie a anului în China", potrivit portalului de analiză politică Global Risks Insights.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel