Windows 10, cel mai utilizat sistem de operare

Windows 10 este cel mai nou sistem de operare al Microsoft, iar numărul utilizatorilor care l-au adoptat în tot acest timp este spectaculos.

În variantă finală, Windows 10 s-a lansat pe 29 iulie 2015. După multiple variante beta și zvonuri legate de modul în care va fi oferit publicului larg, Windows 10 a ajuns să fie gratuit, sub formă de upgrade pentru deținătorii unei licențe de Windows 7 și Windows 8.

Același Windows are mari șanse să fie ultimul sistem de operare al celor de la Microsoft, versiunile ulterioare urmând să fie oferite ca actualizări gratuite celor care îl au deja instalat, notează playtech.ro.

La scurt timp după lansare, oficialii Microsoft au afirmat că noul SO este atât de bun, astfel încât va ajunge să fie utilizat de un mai bine de un miliard de utilizatori de pe întregul mapamond până la finele lui 2018.

Windows 10 rulează pe 600 de milioane de dispozitive în prezent

CEO-ul Microsoft Satya Nadella s-a lăudat zilele trecute într-o întâlnire a acționarilor cu faptul că Windows 10 rulează pe 600 de milioane de dispozitive la ora actuală, în fiecare colț al mapamondului. Este important de reținut că cifra include atât PC-uri, cât și console Xbox One, gadgeturi Surface Hub, telefoane și headset-uri HoloLens. În contextul în care toate aparatele menționate mai sus fac parte din ecosistemul Microsoft și folosesc o platformă apropiată ca bază, valoarea menționată de Nadella este departe de a fi eronată.

[citeste si]

Windows 10 mai trebuie să ajungă pe 400 de milioane de aparate pentru ca Microsoft să-și îndeplinească scopul

Creșterea din ultimul an a avut loc însă într-un ritm semnificativ mai lent decât se aștepta cineva. Din momentul în care a fost încheiată oferta de upgrade gratuit de la un Windows mai vechi la 10, au fost necesare aproximativ cinci luni pentru alți 100 de milioane de utilizatori, de la 500 la 600 de milioane.

Așadar, s-ar putea să treacă încă câțiva ani până când vor exista un miliard de aparate cu Windows 10 instalat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel