William Goldman a murit. Doliu la Hollywood

A murit William Goldman, autorul scenariilor unor filme de succes, ca ''All the President's Men'.

Scriitorul şi romancierul american William Goldman, care a semnat scenariile mai multor filme de succes ca All the President's Men' sau 'Marathon Man', a murit vineri, la vârsta de 87 de ani, a anunţat familia lui vineri, informează France Presse.

Născut în Highland Park în statul Illinois, William Goldman a început ca romancier şi a publicat primul său roman la 26 de ani, 'The Temple of Gold', bine primit de critici. Dar în calitatea sa de scenarist va cunoaşte un succes mondial, scriind o serie impresionantă de producţii hollywoodiene. Butch Cassidy şi Sundance Kid (1969), cu Paul Newman şi Robert Redford capete de afiş, va fi paşaportul său spre glorie, filmul aducându-i un Oscar pentru cel mai bun scenariu. Va continua cu Butch Cassidy şi Sundance Kid (1976), pentru care a fost recompensat cu al doilea Oscar, Marathon Man (1976), A bridge too far (1977), 'Princess Bride' (1987) şi 'Misery' (1990).

Într-un interviu pentru PBS, în anul 2000, el a explicat că s-a temut toată viaţa să nu deranjeze spectatorii şi a folosit în mod constant o serie de 'trucuri' pentru a-i distra şi a spus că nu există reţetă pentru a scrie scenariul unui film.

William Goldman a ales să trăiască în New York toată viaţa, departe de Hollywood, pe care îl detesta. 'Hollywoodul este plin de zvonuri şi minciuni', a spus el în timpul interviului pe PBS. A scris chiar şi o carte, 'Adventures in the Screen Trade', în care prezintă o imagine vitriolică a industriei cinematografice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel