WhatsApp, probleme de securitate: Hackerii ar putea modifica mesajele

WhatsApp
WhatsApp

O firmă de cybersecurity spune că a identificat defecţiuni în aplicația WhatsApp, care ar putea permite hackerilor să manipuleze mesajele atât în conversațiile publice cât și în cele private, ridicând posibilitatea dezinformării răspândite de ceea ce la prima vedere par a fi surse de încredere.

Check Point Software Technologies, o companie israeliană care oferă servicii de securitate pentru rețelele de calculatoare, a declarat că cercetătorii au găsit trei modalități potențiale de a modifica conversațiile. Unul folosește funcția „citat” într-o conversație de grup pentru a schimba aspectul identității unui expeditor. Altul permite unui hacker să schimbe textul răspunsului altcuiva. Iar celălalt, care a fost plasat, ar permite unei persoane să trimită un mesaj privat către un alt participant al grupului, deghizat în mesaj public pentru toți, așa că atunci când individul vizat a răspuns, acesta a fost vizibil pentru toată lumea în conversație.

„Am analizat cu atenție această problemă în urmă cu un an și este fals să sugeram că există o vulnerabilitate a securităţii pe care o oferim pe WhatsApp”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Facebook , compania care deține WhatsApp, într-o declarație trimisă prin e-mail. „Scenariul descris aici este doar echivalentul mobil al modificării răspunsurilor într-un thread dintr-un e-mail pentru a face să pară că o persoană a scris altceva decât în realitate. Trebuie să fim atenți că abordarea preocupărilor ridicate de acești cercetători ar putea face ca WhatsApp să nu fie atât de privat pe cât se credea – de exemplu în cazul stocării informațiilor despre originea mesajelor”, au afirmat reprezentanţii Check Point Software Technologies potrivit Bloomberg.

WhatsApp are aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori

 

Defectele ar putea avea consecințe semnificative, deoarece WhatsApp are aproximativ 1,5 miliarde de utilizatori și este folosit pentru conversații personale, comunicarea în cadrul companiilor și pentru mesageria politică, a declarat Oded Vanunu, șeful de cercetare a vulnerabilității produselor, conform Bloomberg.

„WhatsApp este cel mai popular serviciu de mesagerie instantanee din lume. Problemele de securitate găsite în aplicație sunt într-adevăr serioase, pentru că ar putea duce la situația în care participanții la conversații de grup sunt induși în eroare prin mesaje false. Acest lucru nu înseamnă, însă, că oamenii nu ar trebui să mai folosească WhatsApp, deoarece, chiar dacă bug-urile de securitate sunt periculoase, ele pot fi întâlnite în orice tip de software. Cu toate acestea, utilizatorii ar trebui să fie foarte atenți atunci când participă la conversații de grup. În caz de îndoială, confirmați identitatea autorului într-un mesaj privat. Recomandăm utilizatorilor să urmărească lansarea actualizărilor WhatsApp și să descarce imediat noile versiuni, pentru a fi în siguranță", a spus Victor Chebyshev, cercetător în securitate la Kaspersky.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel