Whats App și Telegram, problemă de securitate

O societate de securitate informatică a anunțat miercuri că a descoperit o deficiență la popularele servicii de mesagerie Telegram și WhatsApp care ar putea permite piratarea conturilor de utilizatori, folosind sistemul de codare menit să protejeze confidențialitatea mesajelor. 

Societatea americană Check Point Software Technologies a precizat într-un comunicat că Telegram și WhatsApp, care au fost informate la 8 martie, au remediat între timp problema.

Compania nu a precizat câte conturi au putut fi astfel compromise, dar a dat asigurări că această deficiență reprezenta un pericol pentru "sute de milioane" de utilizatori care au accesat platformele de pe un browser de internet (spre deosebire de cei care utilizează aplicațiile mobile propuse de cele două servicii).

Potrivit cercetătorilor de la Check Point, "doar trimițând o poză ce pare inocentă, un atacator putea prelua controlul contului, accesa istoricul mesajelor și toate fotografiile partajate vreodată prin aplicație și trimite mesaje în locul utilizatorului", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel