Weber: Pro-european nu înseamnă să nu critici UE

Renate Weber a declarat la Sibiu că a fi pro-european nu înseamnă să nu ai voci critice la adresa funcţionării Uniunii Europene. Weber a comentat pe marginea birocraţiei „auto-suficiente” a Uniunii şi a insistat că liderii eruopeni trebuie să fie mai apropiaţi de cetăţeni.

Organizația Județeană a Alianței Democraților și Liberalilor Sibiu (ALDE) a organizat sâmbătă la sediul din Sibiu un eveniment de lansare a candidaţilor ALDE pentru alegerile europarlamentare. A luat parte şi Renate Weber, europarlamentarul situat pe locul 3 pe lista ALDE pentru alegerile din 26 mai.

„Aceste alegeri sunt cele mai importante din istoria Uniunii Europene de până acum. UE trăieşte un moment sensibil. Ştiţi că există voci şi partide anti-europene în multe state membre ale Uniunii. Unele dintre ele suficient de puternice să trimită un număr mare de duputaţi în Parlamentul European, ceea ce ar fi foarte rău pentru că s-ar putea să se ajungă la blocaje insituţionale, acesta le este şi planul. Brexit-ul este un astfel de moment", a spus
Renate Weber, europarlamentar ALDE.

Weber, o susţinătoare a libertăţii internetului

Aceasta a mai spus că este foarte important să trimite în Parlamentul European voci raţionale, voci pro-europene. Weber a precizat că a fi pro-european nu înseamnă să nu ai voci critice la adresa funcţionării Uniunii Europene. Europarlamentarul a comentat pe marginea birocraţiei „auto-suficiente" a Uniunii şi a insistat că liderii eruopeni trebuie să fie mai apropiaţi de cetăţeni. Renate Weber a dat câteva exemple de decizii şi atitudini ale liderilor Uniunii pe tema internetului şi a mediului.

Weber s-a arătat o susţinătoare a libertăţii internetului şi a nu a îngrădirilor legale pe care UE le încearcă în ultima vreme. Tot ea a precizat că protecţia mediului este importantă şi dorinţa de a se ajunge la 0 emisii de carbon, dar aceasta trebuie realizată cu grija de a nu afecta industria din unele ţări. „Ideea Uniunii este de coeziune, să avem o armonizare din punct de vedere economic şi social", a remarcat Weber în acest context.

În cadrul evenimentului de la Sibiu, Renate Weber a abordat şi tema Brexit-ului şi a atenţionat că mulţi români care lucrează acum în Anglia vor avea de suferit în urma deciziei Marii Britanii. Weber s-a arătat convinsă că ieşirea englezilor din UE se va face fără acord comercial ceea ce va genera un impact major asupra Uniunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel