Wayne Rooney, antrenor-jucător din ianuarie 2020. La ce echipă va evolua

Andrei Itu / 07 aug 2019 / 03:05
Wayne-Rooney
Descriere foto: Wayne-Rooney

Legenda Angliei şi a lui Manchester United, Wayne Rooney, a semnat cu divizionara secundă Derby County, urmând să sosească la această echipă în ianuarie 2020 ca antrenor-jucător, la finele sezonului din Major League Soccer (MLS), a anunţat echipa din Championship. 

Fostul căpitan al naţionalei ''Three Lions'', în vârstă de 33 ani, care din 2018 evoluează în Statele Unite, la DC United, a semnat un contract pe 18 luni cu formaţia engleză din liga a doua, cu posibilitate de prelungire cu încă un an. Rooney va fi pe teren dar va face parte şi din staff-ul antrenorului Phillip Cocu. ''Sunt foarte încântat. Sunt sigur că-mi voi aduce contribuţia la echipă. Mă bucur că îmi voi începe antrenoratul la Derby County, atât la prima echipă cât şi la academie'', a afirmat Rooney.

Wayne Rooney a evoluat în cursul carierei sale la formaţiile Everton şi Manchester United, fiind cel mai bun marcator din toate timpurile al naţionalei Angliei. El mai are încă doi ani de contract cu DC United, echipă din Liga profesionistă nord-americană, însă nu a fost anunţată suma transferului acestuia în ţara sa natală. În sezonul trecut, Derby County a fost antrenată de un alt fost internaţional englez, Frank Lampard, sub comanda căruia a ajuns până în play-off-ul pentru promovare. Lampard a semnat între timp cu Chelsea, unde l-a înlocuit pe italianul Maurizio Sarri, plecat la Juventus