Wasingtonul şi Kabulul îşi doresc 'accelearea eforturilor' pentru a pune capăt războiului din Afganistan

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo şi preşedintele afgan Ashraf Ghani au căzut de acord pentru 'accelerarea eforturilor' cu scopul de a ajunge la o înţelegere care să pună capăt războiului din Afganistan, conform unui comunicat comun publicat joi, relatează AFP.

Cei doi oficiali au discutat miercuri la telefon, după o polemică în jurul unor afirmaţii ale preşedintelui SUA, Donald Trump, care a spus că ar putea cu uşurinţă 'câştiga războiul', dar că nu vrea 'să omoare zece milioane de persoane'. Omologul său afgan a cerut 'clarificări' din partea Washingtonului.

Conform comunicatului, difuzat de Departamentul de Stat, Mike Pompeo 'l-a asigurat pe preşedintele Ghani că strategia preşedintelui Trump nu s-a schimbat', în special pe subiectul 'angajamentului american pentru o retragere condiţionată' a trupelor din Afganistan.

Cei doi oficiali 'au convenit că este timpul să accelerăm eforturile pentru a ajunge la un sfârşit negociat al războiului din Afganistan', conform textului. Negociatorul-şef al SUA, Zalmay Khalilzad, a revenit în această săptămână la Kabul, unde administraţia Trump l-a trimis de asemenea pe şeful statului major al SUA, generalul Joseph Dunford, pentru 'a discuta în detaliu viitoare etape pe calea păcii', a precizat Departamentul de Stat american.

Emisarul american urmează să se deplaseze până la începutul lunii august din nou la Doha, în Qatar, pentru a relua negocierile cu talibanii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel