Vulcanul Fuego, Guatemala, erupție. Evacuări masive

Vulcanul Fuego, Guatemala a erupt din nou, iar echipele de intervenţie au fost evacuate de autorităţi.

Vulcanul Fuego din Guatemala, a cărui erupţie a provocat aproximativ 300 de victime omeneşti în urmă cu două luni, a intrat din nou în faza de erupţie duminică seară, informează Xinhua. Autorităţile locale au ordonat evacuarea membrilor echipelor de urgenţe şi de intervenţii care lucrau în zonă după erupţia precedentă a vulcanului, ce a avut loc la începutul lunii iunie.

Oficialii guatemalezi au transmis un avertisment adresat rezidenţilor şi le-au cerut să nu se apropie de râuri pentru că există pericolul ca acestea să iasă din albii şi să rămână în stare de alertă, în aşteptarea comunicatelor oficiale guvernamentale.

Alunecări de noroi și un nou seism

Vulcanul Fuego a provocat haos în localităţile din proximitatea sa în urmă cu două luni, ucigând aproximativ 300 de persoane şi determinând evacuarea mai multor mii de oameni. Reprezentanţii Coordonatorul Naţional pentru Reducerea Dezastrelor (CONRED) din Guatemala au spus că precedenta erupţie a fost 'cea mai puternică înregistrată în anii recenţi'.

Angajaţii CONRED monitorizează constant regiunea, care a fost aproape aplatizată de alunecările de noroi ce au provocat o scădere considerabilă a unghiurilor pantelor vulcanului în luna iunie. Astfel de alunecări de noroi, denumite 'lahar', ameninţă din nou localităţile de la baza vulcanului Fuego, situat la 50 de kilometri vest în raport cu capitala ţării, Ciudad de Guatemala.

De asemenea, potrivit U.S. Geological Survey (USGS), un seism cu magnitudinea de 5,1 grade pe scala Richter s-a produs sâmbătă la o distanţă de 74 de kilometri sud faţă de un alt oraş guatemalez, Puerto San Jose.

Vezi și: Vulcanul Marano a devenit activ. O insulă, evacuată complet în Vanuatu


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel