Urmărește emisiunea live


VREMEA pentru două săptămâni. ANM, prognoza meteo pe regiuni

ANM a emis prognoza meteo pentru perioada 3-16 iulie. Temperaturile se vor încadra între 22 și 32 de grade Celsius. Instabilitatea termică se va face simțită în aproape tot intervalul, începând din 6 iulie până în 16 iulie. 

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN BANAT

Până în data de 7 iulie, vremea se va încălzi treptat, iar media temperaturilor maxime va avea valori de la 25 de grade în prima zi, până la 32 de grade în ultima. În intervalul 8 - 16 iulie, temperaturile diurne nu vor avea variaţii semnificative, iar media lor se va situa între 30 şi 32 de grade. Minimele termice vor fi în scădere până în dimineaţa zilei de miercuri, 5 iulie, când media lor va fi de 12 grade, apoi vor creşte şi vor atinge, în medie, 16 grade în data de 8 iulie. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, vor rămâne relativ constante. Vor fi intervale cu averse în prima zi de prognoză şi din nou, în perioada 7-16 iulie.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN CRIȘANA

Valorile termice diurne vor fi în creştere şi în Crişana până în data de 7 iulie, când media maximelor se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Din data de 8 iulie şi până în ultima zi de prognoză vor fi uşoare variaţii ale temperaturilor maxime, media lor urmând să se situeze între 28 şi 30 de grade. Temperaturile nocturne vor fi în scădere în primele trei zile, iar în dimineţile de 4 şi de 5 iulie, media lor va atinge 12 grade. Ulterior, vor creşte treptat, spre 16 grade în dimineaţa de 11 iulie, iar până la finalul intervalului de prognoză vor scădea cu 1-2 grade. După data de 6 iulie vor fi posibile manifestări specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare zi.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN TRANSILVANIA

În Transilvania, în prima zi, media temperaturilor diurne va fi de 21 de grade, apoi va creşte, astfel că în data de 7 iulie va atinge 27 de grade. În zilele care vor urma, până la sfârşitul intervalului de prognoză, variaţiile termice vor fi nesemnificative, media temperaturilor maxime fiind de 27-28 de grade. Media temperaturilor nocturne va scădea de la 14 grade în data de 3 iulie, până la 8 grade în 5 iulie. În următoarele trei zile, temperaturile minime vor fi în creştere, până la 13 grade în dimineaţa zilei de 10 iulie şi se vor menţine în jurul acestei valori până la finalul intervalului de prognoză. Intervale cu averse şi descărcări electrice vor fi aproape în fiecare zi, dar frecvenţa lor va fi mai mare în data de 3 iulie şi după data de 6 iulie.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN MARAMUREȘ

Şi în Maramureş, în primele două zile, media temperaturilor maxime va fi de 24 de grade, în următoarele trei zile va creşte cu aproximativ 3 grade, pentru ca, până la finalul intervalului, variaţiile să fie mici, între 26 şi 28 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere până în dimineaţa zilei de 5 iulie, când media lor va fi de 10-11 grade, apoi vor creşte, astfel că în dimineaţa de 11 iulie vor fi, în medie, 15 grade. În intervalul 12 - 16 iulie, media pe întreaga regiune se va situa în jurul valorii de 14 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai mare la începutul intervalului şi în perioada 6 - 16 iulie.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN MOLDOVA

În Moldova, în intervalul 3 - 11 iulie, vremea se va încălzi treptat, de la o medie a valorilor termice diurne de 23 de grade în prima zi, până la 29-30 de grade în ultima zi. Între 12 şi 16 iulie media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 29 de grade. Tendinţa temperaturilor minime va fi de scădere până în dimineaţa de 5 iulie, când media lor va fi de 12 grade, apoi de creştere, astfel că în intervalul 11 - 16 iulie media pe întreaga regiune va ajunge la 15-16 grade. Vor fi averse luni, 3 iulie, şi aproape în fiecare zi, în intervalul 6 - 16 iulie.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN DOBROGEA

În primele trei zile de prognoză, în Dobrogea, media temperaturilor maxime va fi de 25-27 de grade, în timp ce a minimelor va scădea, astfel că, în dimineaţa de 5 iulie, va ajunge să se situeze în jurul valorii de 15 grade. În zilele ce vor urma nu vor fi variaţii semnificative de temperatură, media maximelor va oscila în jurul a 27 de grade, iar a minimelor în jurul a 18 grade. Vor fi averse, pe arii extinse în data de 3 iulie, apoi pe spaţii mici, posibil, aproape în fiecare zi.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN MUNTENIA

Media valorilor termice diurne va fi în Muntenia în general în creştere, de la 23 de grade în prima zi, până la 31 de grade în data de 11 iulie. În zilele care vor urma, aceasta se va menţine relativ constată, la 30-31 de grade. Minimele termice vor fi în scădere până în dimineaţa zilei de 5 iulie, când se vor atinge 13 grade, apoi vor creşte şi vor avea valori medii între 14 grade în ziua de 6 iulie şi 17 grade în 12 iulie. În prima zi şi după data de 9 iulie vor fi averse pe arii extinse. În restul intervalului, averse, în general slabe cantitativ, vor fi pe spaţii mici.

PROGNOZA METEO. VREMEA ÎN OLTENIA

În Oltenia, până în data de 6 iulie, temperaturile maxime vor creşte de la o medie de 22 de grade până la 30 de grade, apoi nu vor mai fi variaţii semnificative. Tendinţa temperaturilor minime, în primele trei zile, va fi de scădere, astfel că în dimineaţa de 5 iulie media lor va ajunge la 12-13 grade. Ulterior vor creşte, cu aproximativ 3-4 grade, până în data de 9 iulie. Până la sfârşitul intervalului nu vor mai fi modificări importante. În prima zi şi după data de 9 iulie vor fi averse pe arii extinse. În restul intervalului, averse, în general slabe cantitativ, vor fi pe spaţii mici.

PROGNOZA METEO. VREMEA LA MUNTE

La munte, media temperaturilor maxime se va situa între 12 grade în prima zi şi 18-19 grade între 7 şi 16 aprilie, în timp ce a minimelor va avea variaţii de la 7 grade în dimineţile de 4 şi de 5 iulie, până la 11 grade în jurul datei de 11 iulie. Vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare zi, dar mai ales în prima şi după data de 8 iulie. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel