EXCLUSIV  Vremea în august 2019. Gabriela Băncilă dă semnalul pentru ultima lună din vară

Vreme august 2019
Vreme august 2019

Gabriela Băncilă, directorul Centrului Național de Prognoze Meteorologice, a spus, miercuri, în cadrul unui interviu acordat DCNews, cum va fi vremea în luna august.

„Statistic vorbind, august este o lună mai stabilă, comparativ cu celelalte luni ale verii. (...) În ideea de a răspunde necesităților publicului, transmitem de anul trecut prognoze pe patru săptămâni. Le emitem vineri și le actualizăm marți, tocmai pentru a surprinde toate schimbările ce pot apărea. Semnalul pentru luna august, privind la fiecare săptămână în parte, e că temperaturile, în general, vor fi în jurul celor normale, chiar cu tendințe ca, în unele zone din țară, temperatura să fie ușor mai coborâtă. Sunt disponibile aceste estimări pe meteoromania.ro. Le puteți urmări. Atât estimările de vineri, cât și actualizările de marți pot surprinde sau închega o idee despre o anumită tendință a vremii", a precizat Gabriela Băncilă în cadrul interviului acordat DCNews miercuri, 31 iulie.

„Este posibil să asistăm la alternanța care a caracterizat luna iulie: câteva zile cu vreme răcoroasă, cu vreme în care temperaturile să se situeze în jurul a 30-32 de grade, să resimțim, eventual, o senzație de creștere a disconfortului termic dacă la orele prânzului ne aflăm afară, în directa bătăia a soarelui, dar fără să vorbim de temperaturi excesiv de ridicate.

Din datele pe care le avem până acum, nu se conturează un semnal pentru un val de căldură persistent și intens deasupra Europei, cel puțin până la nivelul țării noastre", a spus Gabriela Băncilă.

Gabriela Băncilă, interviu la DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel