Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. Meteorologii prognozează instabilitate atmosferică accentuată în toată țara până pe data de 1 iunie. 

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. Instabilitatea atmosferică va cuprinde regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în sudul, centrul, estul și nordul teritoriului, scrie a1.ro. În acest interval de timp se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp. Totuși, ploile se vor menține și în ziua de 1 iunie.

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. În Capitală sunt semnalate averse și furtuni cu fulgere. Temperaturile sunt în ușoară scădere, iar maximele și minimele termice se vor încadra între 23°C și 16°C. Sunt semnalate cantități importante de apă, în urma ploilor abundente, atât pe parcursul zilei, cât și pe parcursul nopții, repectiv 6 L/m² (ziua) și 3 L/m² (noaptea). Duminică, 2 iunie, ploile continuă pe parcursul zilei, dar temperaturile mai cresc cu trei grade C.

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. La munte sunt anunțate averse și furtuni cu fulgere. Temperaturile maxime și minime se vor încadra între 21°C și 11°C. Cantitățile de apă ating 8 L/m² pe timpul zilei, iar vântul va sufla în rafale de 23 km/h. Noaptea va aduce un aer cețos. Duminică, 2 iunie, temperatturile mai cresc cu un grad, dar nu scăpăm de fenomenele meteo de instabilitate, care se manifestă prin averse însoțite de furtuni cu fulgere.

Ziua Copilului, 1 iunie

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului". În Turcia Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. În anul 1954 Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului" (engleză Universal Children's Day). În România Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

Ziua Copilului în lume

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. Data zilei copilului variază foarte mult între țări. Aproximativ 30 de state au preluat 1 iunie de la China și SUA.

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. Argentina sărbătorește a doua duminică din luna august.

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. Australia sărbătorește în prima duminică din luna iulie.

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. Brazilia sărbătorește în data de 12 octombrie.

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. Bulgaria sărbătorește în data de 1 iunie.

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. Cuba sărbătorește în a treia duminică din luna iulie.

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. Germania de la reunificarea Germaniei se sărbătorește în data de 1 iunie din timpul DDR-ului și 20 septembrie sărbătoarea Republicii Federale Germania.

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. India sărbătorește în data de 14 noiembrie.

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. Japonia sărbătorește în data de 5 mai.

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. Mexic sărbătorește în data de 30 aprilie.

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. Polonia sărbătorește în data de 1 iunie.

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. Republica Moldova sărbătorește în data de 1 iunie.

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. Turcia sărbătorește în data de 23 aprilie.

Vremea de Ziua Copilului, 1 iunie. Prognoza meteo. Ungaria sărbătorește în ultima duminică a lunii mai

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel