VREMEA de Crăciun. Temperaturi neobișnuite

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal, în primele două zile de Crăciun, în condiţiile în care duminică valorile termice vor ajunge la 7 grade, iar luni până la 11 grade, în timp ce la munte va ninge.

'Ne aşteptăm la o creştere de temperatură şi la precipitaţii în vestul, nordul şi centrul ţării. În prima zi de Crăciun, pe 25 decembrie, în vestul, nordul şi centrul ţării se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsori, în special în Transilvania şi la munte, iar ploi cu preponderenţă în Crişana, Banat şi în jumătatea de nord a Moldovei. Pe arii restrânse, în aceste din urmă zone există şanse să se producă polei. În restul teritorului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi doar izolat pot apărea ploi, cu precădere în dealurile sudice şi asta mai mult pe parcursul nopţii de 25 spre 26 decembrie. Ca temperaturi, în prima zi de Crăciun se vor înregistra valori maxime cuprinse, în general, între 1 grad şi 7 grade Celsius, iar pe 26 decembrie vom avea maxime, în marea lor majoritate, între două şi 11 grade Celsius. Vom avea, deci, valori termice peste cele normale ale perioadei. În cea de-a doua zi de Crăciun se vor semnala şi precipitaţii în Maramureş, Transilvania şi în nordul Moldovei', a explicat Romica Jurca.

Specialistul ANM a subliniat că, în Bucureşti, nu va ninge de Crăciun, în timp ce la nivel naţional precipitaţii mai consistente, sub formă de lapoviţă şi ninsoare, se vor semnala în interiorul arcului Carpatic.

[citeste si]

'În noaptea de 26 spre 27 decembrie, însă, în interiorul arcului Carpatic, în Maramureş, pe la munte, prin Banat se vor semnala atât lapoviţe, cât şi ninsori mai consistente. Ideea ar fi că, în zilele de sărbătoare, vor predomina ploile, iar vântul va sufla intens la munte, cu intensificări destul de consistente mai ales la altitudini mari. Pentru Bucureşti, prognoza arată că nu va ninge de Crăciun, nici în prima, nici a doua zi. Abia în noaptea de 26 spre 27 decembrie se anunţă câteva precipitaţii prin zona de câmpie', a precizat Romica Jurca.

În ceea ce priveşte valorile termice, pe regiuni, prognoza de specialitate arată că, în ziua de 25 decembrie, acestea se prezintă astfel: în Maramureş - între 1 şi 3 grade, în Crişana - între două şi 4 grade Celsius, în Banat - între 1 şi 4 grade, în Transilvania - între 1 la 4 grade, în Moldova - între 3 şi 7 grade, în Dobrogea - între două şi 5 grade, în Muntenia - între 3 şi 7 grade, iar în Oltenia - între 5 şi 8 grade Celsius. Totodată, pe 26 decembrie, în Maramureş se vor înregistra în 3 şi 7 grade, în Crişana valori de 5-7 grade, în Banat - între 7-8 grade, în Moldova - între 3 şi 7 grade, Dobrogea - de la 3 la 7 grade, în Muntenia - între 5 şi 9 grade şi în Oltenia, între 7 şi 11 grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel