COD GALBEN  Vremea de Bobotează. Ninsorile se intensifică. Vezi zonele afectate

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de vreme rea, iar de Bobotează ninsorile vor face ravagii în mai multe locuri din țară.

Vremea de Bobotează - Conform meteorologilor, de Bobotează ninsorile se vor intensifica în special în zonele montane, la peste 1.700 de metri altitudine.

Județele vizate de atenționarea ANM sunt cele din Moldova, Carpații Meridionali și de Curbură, acolo unde vântul va sufla cu o putere de până la 100 de kilometri la oră: Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Prahova, Sibiu, Tulcea, Vâlcea şi Vrancea.

Vremea de Bobotează - Va fi zăpadă abundentă în județele Brașov, Neamț, Iași, Botoșani, Suceava, Bistrița, Cluj, Sibiu, Prahova, Covasna, Harghita, Argeș, Vâlcea și Hunedoara.

Vremea de Bobotează - Ninsorile s-ar putea manifesta și în București, dar zăpada nu se va putea depune deoarece în Sud temperaturile sunt ceva mai ridicate în următoarele trei zile.

Vremea de Bobotează - În ziua de Bobotează maximele vor fi negative în mare parte a țării, cu excepția sudului și sud-estului teritoriului.

COD GALBEN, prelungit

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit codul galben de ninsori pentru Moldova şi zona montană, până luni, la ora 22.00. Tot până atunci se menţine şi informarea meteorologică de vânt puternic, care se va înregistra în întreaga ţară.

Meteorologii anunță că pentru 19 judeţe a fost emis cod galben de vânt puternic.

În intervalul menţionat, în Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei şi în sudul Moldovei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 65 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi pe litoral, rafalele vor depăşi 75...80 km/h. În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, vântul va continua să prezinte intensificări, temporar cu viteze de peste 70...80 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

Potrivit ANM, intensificări ale vântului vor mai fi în sud-estul ţării şi în noaptea de luni spre marţi (6/7 ianuarie) şi în cursul zilei de marţi (7 ianuarie), în general cu viteze de 40...50 km/h, iar pe litoral rafalele vor depăşi 55...60 km/h.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel