Vreme extremă. Cod portocaliu de furtuni și vijelii. Anunțul meteorologilor

Meteorologii au emis noi avertizări de vreme extremă pentru cea mai mare parte a țării noastre. Atenționări de cod portocaliu și cod galben de vijelii și furtuni, dar și de instabilitate atmosferică. 

De astăzi de la ora 13 și până în data de 28 iunie, la ora 01:00, meteorologii au emis o avertizare de tip cod portocaliu de intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate.

La începutul intervalului în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80...100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Cod galben de instabilitate atmosferică

De astăzi de la ora 13 și până în data de 28 iunie, la ora 01:00 este în vigoare și o atenționare de cod galben. 

În intervalul menționat, în Dobrogea, local în Muntenia și Banat, precum și în nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și izolat 35....40 l/mp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel