Vreme extremă. 12 avertizări cod ROȘU. Bilanțul efectelor

furtunile au făcut ravagii
furtunile au făcut ravagii

Nu mai puțin de 12 avertizări de tip cod roșu de vreme severă au fost emise în doar câteva ore. Pagubele au fost însemnate în mai multe județe din țară. 

În ultimele 24 de ore, Administrația Națională de Meteorologie, a emis 12 avertizări Cod Roșu și 2 Cod Portocaliu pentru fenomene meteo periculoase, de tip Now Casting, care anunțau intensificări ale vântului ce local vor ajunge la viteza de 110 km/h. Toate informările privind producerea fenomenelor au fost transmise către autoritățile locale, în vederea dispunerii măsurilor preventive și operative care se impun. Au fost transmise și 23 de alerte pentru populație prin sistemul Ro-Alert.

În urma furtunilor de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă, au fost semnalate efecte negative la nivelul a 98 localități din 20 județe (AR, BC, BH, BN, BV, BZ,  CJ, CS, HD, HR, IS, MM, MS, NT, SB, SJ, SM, SV, TM și VL ).

În urma vântului care a suflat cu putere, la nivel național au fost afectate 30 acoperișuri ale imobilelor și au fost doborâți de vânt 228 de arbori (pe carosabil, autoturisme sau imobile), fiind avariate 21 autoturisme.

De asemenea, pompierii au intervenit și pentru evacuarea apei acumulate în 80 locuințe, curți și subsoluri, dar și pentru înlăturarea aluviunilor și facilitarea scurgerii apei de pe  31 străzi.

Echipele ISU au acționat, în Maramureș, pentru salvarea unei persoane surprinsă de un acoperiș distrus de vânt, iar în județul Cluj o persoană a fost evacuată dintr-o locuință distrusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel