Vreme extremă, efecte economice. Petre Daea: mergem prea departe

Petre Daea
Petre Daea

În direct la România TV, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit despre efectele pe care le-am putea resimți din punct de vedere economic din cauza pagubelor produse de vremea extremă din ultimele zile.

”Mergem prea departe deocamdată. Să rămânem la fenomenele acestea naturale pe care le consemnăm cu toții și le măsurăm cu ochii, alții le măsoară și cu buzunarul având în vedere faptul că cei afectați sunt fermierii. Eu am fost aseară în câmp și am intrat în județul Călărași unde suprafețele au fost afectate de grindină și am determinat cu fermierii care este efectul. Ca urmare a acestor fenomene, prin procedurile legale, autoritățile locale, prefectura, specialiștii de la direcțiile agricole, au intrat în acest mecanism de determinare la fața locului și evaluarea pierderilor. Din nefericire nu putem să prevenim aceste evenimente la nivelul țării. Suntem departe pentru a analiza efecte economice”, a declarat Petre Daea, în direct la România TV. 

Ministrul Agriculturii a mai precizat că aproximativ 200 de hectare de culturi au fost afectate deja în județul Ilfov. De asemenea, au mai fost afectate culturi din județele Ialomița, Giurgiu și Călărași. 

Conform sursei citate, Ministerul Agriculturii urmează să achiziționeze mai multe escadrile pentru a ajuta la îndepărtarea formațiunilor noroase periculoase. De altfel, ministrul a precizat că vor mai fi instalate alte 65 de puncte de lansare a rachetelor antigrindină. 

Vezi și: Ministrul Daea, împotmolit în noroi în județul Călărași

Petre Daea evaluează pagubele produse de grindină în Călărași

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel