Vrei să slăbești? Cum faci antrenamente ca să-ți piară pofta de mâncare

Dacă vrei să slăbești nu e musai să mergi zi de zi la sală și să te extenuezi. Totul e să scapi de pofta de mâncare și să-ți accelerezi metabolismul de asemenea manieră încât să consume glucoza și grăsimile acumulate. Un nou studiu ne arată calea cea mai simplă și mai eficientă de a face asta. O cale care e benefică și pentru diabetici! 

Dacă vrei să slăbești, orice medic nutriționist îți va spune că trebuie să adopți un stil de viață sănătos. Asta înseamnă, în principal, două lucruri esențiale: o dietă echilibrată și exerciții fizice făcute în mod regulat. 

În ce privește dieta echilibrată, aceasta presupune să consumi multe legume și fructe și, în general, alimente cât mai apropiate de starea lor naturală (adică neprocesate și fără conservați, aditivi etc.). 

Apoi, nu trebuie să-ți faci piramidă de mâncare în farfurie. Porțiile trebuie să fie mici, o friptură spre exemplu trebuie să fie de dimenziunea palmei, iar restul farfuriei trebuie umplut cu salată sau legume. E musai să bei și cel puțin 2 litri de appă pe zi și să renunți la băuturi cu îndulcitori, zahăr și grăsimi. 

Mesaje contradictorii

În materie de exerciții fizice, însă, părerile diferă de la cer la pământ. Unii spun că e suficient să faci zilnic 10.000 de pași, alții că trebuie să alergi 5 kilometri în fiecare zi. Mesajele oficiale, pe care le vedem cu toții la TV, sunt că „trebuie să facem sport cel puțin 30 de minute în fiecare zi”, dar unii instructori au tendința de a te chinui la sală până când te extenuezi sau până cazi lat la podea. 

Un studiu publicat în ediția de decembrie a jurnalului american de specialitate Molecular Metabolism și analizat de jurnaliștii DC MEDICAL.RO arată însă clar câte exerciții trebuie să faci și la ce interval, ca să-ți piară pofta de mâncare și să-ți accelerezi metabolismul, astfel încât să consumi glucoza și grăsimile înghițite. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel