Vrei să pleci în Hong Kong? De pe 8 februarie, ora 00.00, schimbare radicală

Ministerul Afacerilor Externe informează românii că, începând cu 8 februarie, ora 00.00, toate persoanele care vor să intre în Hong Kong vor fi puse în carantină timp de 14 zile, precum și persoanele care au fost în restul Chinei în ultimele două săptămâni.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze că autoritățile locale vor activa, începând cu data de 08 februarie 2020, orele 00:00, obligativitatea situării în carantină pentru o perioadă de 14 zile a tuturor persoanelor care doresc să intre în Hong Kong și care au fost în restul R. P. Chineze în ultimele 14 zile", au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă.

De asemenea, „persoanele cu rezidența în Hong Kong vor fi puse în carantină la domiciliu, iar vizitatorii vor fi puși în carantină în camerele de hotel sau în locațiile unde au asigurată cazarea. Orice persoană care nu respectă măsura carantinei obligatorii riscă o pedeapsă de șase luni de închisoare sau o amendă de 3.250 USD (cu echivalent în monedă locală). Menționăm că măsura carantinei obligatorii nu se aplică persoanelor care tranzitează aeroportuar Regiunea Administrativă Specială Hong Kong".

MAE reamintește cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regiunea Administrativă Specială Hong Kong a Republicii Populare Chineze că autoritățile locale au activat planul de pregătire și răspuns pentru boli infecțioase noi de importanță pentru sănătatea publică, iar la data de 25.01.2020 a fost activat nivelul de alertă „Urgență" – nivel 3 din 3 (alertă; grav/serios; urgență).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel