Vrancea:Percheziţii domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete; şapte inculpaţi au fost puşi sub control judiciar

Mai multe percheziţii domiciliare au fost efectuate la Adjud în cadrul unui dosarul penal în care 17 persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigarete, în urma cărora şapte persoane au fost puse sub control judiciar, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

,,La data de 25 septembrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea, au desfăşurat cinci percheziţii domiciliare pe raza municipiului Adjud, în cadrul unui dosarul penal în care se efectuează cercetări faţă de 17 persoane pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin.3 din Legea 85/2006', a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit Poliţiei, în cadrul aceluiaşi dosar penal au fost puse în aplicare şapte mandate de aducere, iar după administrarea probatoriului, la propunerea organului de cercetare penală din cadrul poliţiei judiciare, procurorul de caz a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de şapte inculpaţi, toţi domiciliaţi în municipiul Adjud. La percheziţii au fost găsite 2.557 ţigarete de contrabanda, care au fost ridicate şi indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că în perioada 2018-2019, persoanele cercetate în cauză au desfăşurat activităţi de achiziţie, depozitare, distribuire şi comercializare a peste 200.000 ţigarete provenite din activităţi de contrabandă, sustrăgându-se de la plata impozitelor şi taxelor datorate statului. Activităţile desfăşurate au beneficiat de suportul Serviciului Criminalistic, care a folosit un câine specializat în depistarea produselor din tutun. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii vinovăţiei şi tragerii la răspundere penală a tuturor autorilor, precum şi a stabilirii prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Sursa: AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel