Vrancea: Bărbat cercetat de poliţişti pentru criminalitate informatică după ce ar fi accesat mailul fostei soţii

Giorgiana Croitoru / 07 noi 2019 / 16:43

Ofiţerii de poliţie din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Vrancea, au efectuat o percheziţie la un bărbat de 41 de ani, din Focşani, cercetat pentru criminalitate informatică după ce ar fi accesat mail-ul fostei soţii pentru a-i spiona corespondenţa, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"La data de 6 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi procurorii DIICOT - BT Vrancea au efectuat o percheziţie pe raza municipiului Focşani, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări pentru atacuri împotriva sistemelor informatice. În urma activităţilor desfăşurate, a fost identificat şi ridicat un sistem informatic despre care există suspiciunea că ar fi fost folosit în activitatea infracţională", a precizat IPJ Vrancea, scrie Agerpres.

În urma percheziţiilor, un bărbat a fost condus la sediul DIICOT Vrancea pentru audieri, acesta fiind cercetat pentru faptul că ar fi accesat ilegal contul de e-mail al fostei soţii, ar fi modificat parola de acces şi ar fi accesat corespondenţa acesteia.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale în cauză.