Vrancea: Primăria Focşani a încasat deja peste jumătate din taxele datorate de cetăţenii municipiului

Primăria Focşani a colectat în primele trei luni ale anului peste jumătate din taxele şi impozitele datorate de cetăţenii municipiului, cu peste patru procente mai mult decât în perioada similară a anului trecut, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

'Gradul de colectare a impozitelor şi taxelor locale curente la data de 31 martie 2019 a fost de 51,68%, mai mare decât în perioada similară a anului trecut, când s-au încasat 47,35% din taxe şi impozite. La finele anului 2018, gradul de colectare a taxelor şi impozitelor datorate de cetăţenii municipiului Focşani a fost de circa 87%', a declarat, pentru AGERPRES, primarul Cristi Misăilă.

Potrivit acestuia, creşterea gradului de colectare a taxelor şi impozitelor în primele luni ale anului se datorează intensificării măsurile de înştiinţare a cetăţenilor cu privire la obligaţiile de plată.

'În mod normal, conform codului de procedură fiscală, administraţia locală are obligaţia de a emite decizii de impunere pentru toţi cei are au obligaţii de plată impozite şi taxe locale, ceea ce până acum nu s-a făcut, din motive de economie. Noi am intensificat măsurile de înştiinţare a cetăţenilor cu privire la obligaţiile de plată şi acest lucru a dus la creşterea gradului de colectare', a precizat primarul.

Valoarea impozitului pe clădiri, terenuri, mijloace de transport personale, contravaloarea taxelor pentru diverse servicii oferite de primărie, precum şi cuantumul amenzile se stabilesc în luna decembrie a fiecărui an, prin hotărâre de Consiliu Local. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel