Vot prin corespondenţă. Ambasadorul Dan Mihalache cere prelungirea termenului de înregistrare a alegătorilor din străinătate

Dan Mihalache, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, solicită prelungirea termenului de înregistrare a alegătorilor din străinătate.

"Mă simt dator să fac apel la Guvernul României și la Autoritatea Electorală Permanentă să aprobe prelungirea termenului de înregistrare a cetățenilor români din străinătate, atât, pentru votul prin corespondență, cât și pentru solicitarea înființării de secții de votare.

După cum se știe, mâine, 11 septembrie este prevăzut să se încheie acest proces. Este adevărat că, în aceste 45 de zile de când a fost demarată procedura de înregistrare, numărul românilor din străinătate este surprinzător de redus. Doar aproximativ 55.000 de români s-au înregistrat.

Se poate observa însă că, în ultimele zile, s-a intensificat ritmul de înregistrare. Se poate observa o creștere a apetitului românilor din străinătate pentru înregistrarea pentru votul prin corespondență și pentru solicitarea înființării de secții de votare.

De exemplu, în Marea Britanie, în ultimele zile, ritmul de înregistrare a ajuns la peste 800 de persoane pe zi, iar numărul celor care s-au înregistrat pentru votul prin corespondență în ultima săptămână este egal cu numărul celor care s-au înscris în primele 35 de zile de când a fost demarată procedura. Românii din Marea Britanie sunt pe primul loc la înregistrare, atât pentru votul prin corespondență (7.600), cât și pentru solicitarea înființării de secții de votare (5.400).

Diaspora mai are nevoie de timp, și cred că Guvernul are toate premisele să hotărască prelungirea perioadei de înscriere cu câteva zile și să dea astfel șansa cât mai multor români din străinătate să se înregistreze, fie pentru votul prin corespondență, pe o considerăm o modalitate civilizată și confortabilă de exercitarea a dreptului de vot în străinătate, fie pentru înființarea de secții de votare", este mesajul lui Dan Mihalache, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel