VOT prezidențiale. Chirieac, observație-cheie: Clasamentul turului I se poate schimba fundamental

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat procesul electoral ce se desfășoară încă de ieri în diaspora, dar și impactul votului din străinătate asupra rezultatului final din primul tur al alegerilor prezidențiale.

Până în prezent peste 180.000 de români au votat deja în diaspora. Votul din străinătate se întinde pe trei zile și se va încheia mâine. Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat, într-o intervenție la Antena 3, dacă ne putem aștepta ca o prezență masivă în diaspora să aducă surprize în ceea ce privește rezultatele finale la primul tur al alegerilor prezidențiale.

„Mă aștept să voteze până la 800.000 de persoane în diaspora. Iar acest lucru e un fapt deosebit. Asta înseamnă că România are 800.000 de ambasadori în toată lumea. E un lucru minunat. Acești români sunt majoritatea împotriva Guvernului, administrației, dar în 10 ani vor fi cu adevărat cei mai buni ambasadori. Numai cu ei România o să crească, devenind probabil una din cele mai prospere țări din Europa. E un fapt extraordinar că, înainte de orice, românii din diaspora pot să voteze civilizat.

În privința rezultatului votului cred că se va produce o schimbare majoră acolo unde puțină lume se așteaptă. Majoritatea acestor oameni nu votează ceea ce s-ar fi așteptat cineva. Votează altfel! Un lucru foarte important, 800.000 de oameni, la o prezență la vot de 10 milioane, înseamnă 8%. Acest procent împărțit poate schimba fundamental clasamentul pentru turul II”, a precizat Bogdan Chirieac care e de părere că românii din diaspora vor face diferența, precum la alegerile precedente. „Orice președinte și Guvern vor veni la putere vor trebui să țină seama de diaspora mult mai mult decât o fac în acest moment”, a concluzionat analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel