Vot prelungit în diaspora. Chirieac: Importanță uriașă. Decizii fără legătură cu realitatea

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit, la România TV, despre votul prelungit în diaspora, dar și despre neconcordanțele privind această decizie. Mai mult, analistul a susținut că PSD are nevoie de un nou program de guvernare. 

Întrebat dacă trei ore de vot în plus ar putea face diferența la alegerile prezidențiale, analistul politic Bogdan Chirieac a răspuns: 

”Schimbi rezultatul votului cu un procent, mai ales la alegerile prezidențiale. Păi la alegerile din 2009 diferența a fost de sub un procent între Geoană și Băsescu. De asemenea, a fost o diferență cam de un procent și puțin la Băsescu și Năstase. Deci importanța este uriașă (...) Dacă dai drumul în diaspora să votezi trei zile, în România de ce nu dai voie la fel?”, este problema ridicată de către analistul politic Bogdan Chirieac, în direct, la România TV. 

”Decizii fără legătură cu realitatea”

”Audiovizualul are niște reguli foarte stricte. Până când aveți voie să faceți campanie electorală pentru că în România e până vineri la ora 24. Dacă în diaspora începe votul vineri atunci până când ai voie să faci campanie electorală? Sunt decizii luate din birou de inși care nu au trecut prin așa ceva. Sunt decizii luate din birou și fără legătură cu realitatea”, a mai precizat Bogdan Chirieac. 

Chirieac: PSD ar trebui să își schimbe programul de guvernare

”Eu cred că PSD-ul o să își revină și va învăța, așa cum a început să învețe, din rezultatele de pe 26 mai. Am văzut că PSD-ul introduce și vrea să introducă în Constituție inițiativa ”fără penali în funcții publice”. Nu s-a votat la referendum, dar inițiativa USR a avut susținere și USR a obținut același scor ca PSD-ul, deci sunt la egalitate.

Un partid matur, un partid responsabil ține seama de popor. Probabil că PSD ar trebui să facă și o revizuire a programului de guvernare pentru că 77% din populația României nu e de acord cu creșterea salariilor la stat, nu e de acord cu creșterea pensiilor, nu e de acord cu pensiile speciale, nu e de acord cu asistența socială. Deci cred că PSD ar trebui să umble fundamental la programul de guvernare și să ia banii din aceste zone și să îi bage în investiții”, a susținut Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel