EXCLUSIV  VOT pe Legile anti-cămătărie. Daniel Zamfir începe RĂZBOIUL! ”E decisiv pentru români”

Daniel Zamfir
Daniel Zamfir

Senatorul Daniel Zamfir a făcut precizări pentru DC News despre votul privind Legile anti-cămătărie.

'A început campania de denigrare prin toate mijloacele, precum la Legea dării în plată. Istoria se repetă. Au făcut studii prin care au vrut să arate că darea în plată reprezintă un risc pentru sistemul bancar, despre cum se vor întâmpla toate nenorocirile pământului, că nu se vor mai da credite etc. Aceasta se întâmplă și cu votul la Legile anti-cămătărie, care vor intra la vot, luni, în comisiile reunite de la Camera Deputaților.'

'Mă refer la Legea de protecţie a consumatorilor împotriva dobânzilor excesive; Legea de protecţie a consumatorilor împotriva executărilor silite abuzive şi intempestive; Legea de protecţie a consumatorilor împotriva cesiunilor speculative de creanţe și Legea de protecţie a consumatorilor împotriva riscului valutar (conversia). Textele de lege vor intra la vot în comisiile reunite Economică, de Buget şi de Constituţionalitate din Camera Deputaţilor, luni, la ora 16.00. Marţi vor fi introduse în plenul Camerei pentru votul final.' a menționat Daniel Zamfir pentru DC News.

Același scenariu. S-au mobilizat puternic

'Trăim același scenariu și acum, precum la Legea dării în plată, unde sistemul bancar s-a mobilizat puternic și a început o campanie de defăimare. Au prezentat ca fiind un dezastru pe care îl va aduce în ecomomia românească adoptarea acestor legi. Au venit să ne spună că Legea plafonării dobânzilor va scădea apetitul românilor de a lua credite... Cu alte cuvinte, dacă dobânzile vor fi mai mici, românii nu vor lua credite.' a adăugat Zamfir.

Legile anti-cămătarie, la vot

'Important este că Legile anti-cămătarie vor intra la vot, sunt pe ultima sută de metri. Am văzut că și-au manifestat intenția de a participa la ședință și asociațiile de protecția consumatorilor. Va fi una decisivă pentru oameni. Ori reușim să scoatem cetățenii din sclavie, ori sistemul bancar și cei care fac abuzuri au câștigat pentru totdeauna!', a mai zis senatorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel