Vot moțiune cenzură. Marcel Ciolacu, lui Ludovic Orban: Vă spun POMPIERUL ATOMIC

Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES
Marcel Ciolacu FOTO AGERPRES

Liderul PSD și al Camerei Deputaților a cerut să intervină în Parlament, în ședința în care se decide soarta Guvernului. 

”După ședința de ieri și după discursul dvs., d-le Orban, eu chiar sunt revoltat. Eu mă mir că un om cu o asemenea structură anti-democratică, un om care nu poate digera în niciun fel democrația a putut să ajungă primul ministru al României. În loc să guvernați România, de trei luni, stați și visați cum să vă păstrați scaunul dvs. Visați, iar România zace neguvernată și aruncată la marginea democrației. O țară nu poate fi condusă, d-le prim-ministru, domnilor colegi de la PNL, prin angajări de răspunderi și zeci de OUG. 

Nimeni nu şi-a permis până acum această încălcare a statului de drept în România până la dvs. O ţară nu poate fi condusă doar cu împrumuturi uriaşe, nu poate fi condusă împotriva cetăţenilor săi, cărora le răpiţi până și accesul la sănătate şi le spuneţi sec: cine are bani trăieşte, cine nu, moare. Ajunge, de trei lui nu guvernați România! Agenda cetățenilor nu este și agența PNL. Agenda PNL înseamnă abuz de putere, călcarea în picioare a democrației, încetinierea economiei, austeritate în viaţa românilor, nimic pentru oameni, nimic pentru nevoile lor imediate. (...) În doar trei luni, acest Guvern a adus haos şi instabilitate. De asta trebuie să plecaţi, d-le Orban!

”Pompierul atomic”

Stimaţi colegi, sunt revoltat, d-le Orban, pentru că staţi şi visaţi de trei luni cum să vă păstraţi fotoliul de premier, în timp ce miniştrii dvs fac numai prostii. În fiecare zi, daţi dovadă zilnic că nu mai sunteţi capabil să vă controlaţi propriul guvern. Eu vă rog, în puținele momente care v-au rămas, să vă treziți. Înțeleg că aveți colegi care vă spun: pompierul atomic. Probabil ați preluat extinctorul de la președintele Klaus Iohannis. Ați scăpat total lucrurile de sub control. (...) Ați făcut un lucru pe care nu-l mai credeam posibil în România anului 2020: ați chemat FMI-ul în țară, acest lucru nu s-a mai întâmplat din perioada crizei economice. Ce semnal este pentru această țară? Pentru credibilitatea țării, pentru investitori, pentru ratingul pe care deja l-ați prăbușit.” a spus Marcel Ciolacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel