Vot în diaspora - Reprezentanţi ai AEP, MAI şi MAE, audieri în Parlament

Reprezentanţi ai AEP, MAI şi MAE se regăsesc printre invitaţii la şedinţa Comisiei privind votul în diaspora.

Luni, începând cu ora 14,00 încep lucrările Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală.

Printre invitaţi se numără reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului pentru Românii de Pretutindeni şi Ministerului Justiţiei. În prima şedinţă a Comisiei speciale, din 20 iunie, a fost stabilit Regulamentul acestui for, în care a fost inclusă data de 5 iulie ca termen pentru adoptarea unui proiect de act normativ care să reglementeze desfăşurarea procesului electoral în afara ţării.

Regulamentul Comisiei urmează să fie aprobat în şedinţa Birourilor permanente reunite. Preşedintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală, Dorin Bădulescu, a afirmat după prima şedinţă a comisiei, că acest for trebuie să aibă un dublu rol, legislativ şi acela de a elabora nişte recomandări către Guvern pentru organizarea în bune condiţii a alegerilor în diaspora, pentru 'a se evita toate disfuncţionalităţile'.

Citește și:

Florin Mituleţu-Buică, preşedinte AEP, despre Europarlamentare 2019: Nu au fost constatate erori cu privire la voturile exprimate

AEP, despre votul în străinătate: Avem soluţii pentru ca toţi să poată vota


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel