Vot în diaspora, dezbateri în Parlament. Ce modificări vor fi aduse legii

Secție de votare
Secție de votare

Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea, modificarea şi completarea propunerilor legislative în materie electorală a decis marţi ca AEP să simplifice proiectul propus comisiei, astfel încât acesta să includă doar votul prin corespondenţă, votul anticipat prelungit şi problemele procedurale de organizare a secţiilor de votare. 

De asemenea, parlamentarii vor depune amendamente, iar începând de miercuri, de la ora 15,00, să aibă loc dezbaterea şi votul articolelor actului normativ. 

"Nu vom putea să mergem pe tot proiectul AEP în contextul în care mandatul comisiei este strict legat de rezolvarea problemelor la votul în diaspora. Restul e de centralizare a iniţiativelor legislative. (...) AEP, până mâine (miercuri - n.r.), să decupeze din proiectul pus la dispoziţie ceea ce e strict legat de votul prin corespondenţă, votul anticipat prelungit şi problemele procedurale, dacă sunt tehnice, de organizare. În acelaşi timp, aş ruga ca grupurile parlamentare, dacă au anumite chestiuni legate de Legea 370, să îşi formuleze amendamente în tabelul pe care îl avem deja de la AEP, astfel încât să le putem dezbate pe articole şi amendamente şi vota începând de miercuri", a spus preşedintele comisiei, Dorin Bădulescu. 

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Florin Mitulescu-Buică, a precizat că AEP va "simplifica proiectul" în sensul dorit de comisie. Parlamentarii din comisie au convenit ca sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi prevenirea votului ilegal să fie menţinut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel