EXCLUSIV  Vot Grupul PNL din Senat. Situație ciudată pentru Orban

Ludovic Orban
Ludovic Orban

Reuniți pentru începerea noii sesiuni parlamentare, senatorii PNL au purces și la tradiționalele alegeri pentru funcțiile de reprezentare și de conducere ale Grupului.

Surpriză sau nu, au avut de pierdut tocmai candidații agreați de Ludovic Orban. În schimb, Alina Gorghiu, una dintre contestatarele sale aprige, a devenit vicepreședinte al Senatului, iar Iulian Dumitrescu a rămas lider. Toate astea în ciuda eforturilor lui Orban de a-și asigura o majoritate între senatori, inclusiv prin sacrificarea unor senatori care au fost lăsați să plece din partid mult prea ușor.

Orban nu a venit cu nimic nou

Surse din grupul PNL susțin că aceste candidaturi erau deja anunțate de mai mult timp și aveau destul sprijin, dar au ieșit întărite și după ședința de ieri a conducerii PNL cu parlamentarii. La aceea, Orban nu a venit cu nimic nou în plan politic și solicitările sale de a se deschide negocieri cu parlamentari ai majorității pentru a garanta succesul moțiunii de cenzură mai mult au iritat după ce, în ultimele luni, din grupul PNL de la Senat au plecat mai mulți senatori către ALDE. Iar în cazul Zamfir cauza directă au fost tocmai acțiunile lui Orban.

Acum numărul voturilor pentru Gorghiu și Dumitrescu a fost suficient de mare astfel încât Orban a obținut până la urmă exact situația inversă decât își dorea. În mod paradoxal, după ce a vorbit personal cu mulți senatori și cu șefii lor de la județe pentru a pune presiune, el a ajuns în situația în care Zamfir e lider la Grup la ALDE, Dumitrescu la PNL și Alina Gorghiu este vicepreședinte al Senatului. Cu greu putea ajunge la o situație mai ciudată...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel