Vot Diaspora, turul II. Aurescu: Avem în vedere redirecționarea votanților în Marea Britanie

Bogdan Aurescu a făcut un anunț privind redirecționarea românilor din Marea Britanie, care vor să voteze.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat că, în cazul în care va exista un număr mai mare de cetăţeni români care doresc să voteze la secţiile din Marea Britanie, aceştia vor fi redirecţionaţi la secţii din apropiere.

Şeful diplomaţiei române a avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, la sediul ministerului.

"În Marea Britanie, secţiile de votare au fost cele mai solicitate, dar nu au existat probleme, nu au existat cozi, s-a votat normal", a punctat el, citează Agerpres.

Redirecționarea oamenilor

Peste 78.000 de români s-au prezentat la cele 72 de secţii de vot din Regatul Unit, până la ora 12,30, în a treia zi de vot în diaspora, arată Biroul Electoral Central.

Aurescu a vorbit despre eventualitatea redirecţionării unor votanţi.

"Vom avea în vedere, în cazul în care apare un număr şi mai mare de cetăţeni români care doresc să voteze, mai ales în regiunea Londrei, să fie pregătită lumea acolo să fie redirecţionată spre secţiile care sunt cele mai apropiate, astfel încât să nu existe eventual timpi de aşteptare", a spus el.

Ce spune Ludovic Orban

La rândul său, premierul Ludovic Orban a spus că, în ceea ce priveşte votul din diaspora, "lucrurile merg cât se poate de bine".

"Toate birourile electorale ale secţiilor de votare din străinătate sunt funcţionale. Fluidizarea votului este evidentă pentru oricine", a punctat şeful Executivului. El a apreciat că "procesul decurge într-o normalitate foarte clară şi limpede".

"Salut prezenţa foarte mare la vot a românilor din străinătate şi sunt convins că, aşa cum a crescut prezenţa la vot la secţiile de votare din străinătate (...) acelaşi lucru se va întâmpla şi în România", a spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel