Vot diaspora - aproximativ 400.000 de mii de români aflaţi în străinătate au votat - nu s-au înregistrat probleme majore

 Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Aproape 400.000 de români din Diaspora au votat deja pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale. Diasporenii se află în a treia zi în care au putut merge la urne, după ce secţiile de votare au fost deschise de vineri, 8 noiembrie. 

Până acum au votat peste 376.000 de români din Diaspora, iar conform MAE nu s-au înregistrat incidente. Votul decurge normal în toate secţiile de votare din Europa şi din Lume. 

Există însă şi locaţii în care votul s-a încheiat. Spre exemplu, în Noua Zeelendă secţiile de votare au fost închise deja, la ora locală 21,00. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români din străinătate să vină la vot încă din prima parte a zilei, pentru a evita eventuale aglomerări care s-ar putea crea către finalul programului secțiilor de votare.

Votul în cadrul celor 835 de secții organizate în străinătate are loc pe parcursul a trei zile, iar cetățenii români din străinătate pot în continuare să își exercite dreptul de vot la acest scrutin astăzi, în intervalul 7.00-21.00 (ore locale).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel