Vortexul polar în România. Temperaturile scad dramatic

Ema Apostu / 03 ian 2019 / 21:12

Vortexul polar va cuprinde țara noastră, în următoare perioadă. Sunt așteptate temperaturi de până la -14 grade Celsius și ninsori abundente.

Un val de aer polar va străbate România, odată cu centrul, estul Europei și Balcanii. Temperaturile vor atinge valoarea de -14 grade noaptea, iar ninsoarea își va face prezența chiar și în București, scrie a1.ro.

Gerul se va manifesta în special în timpul nopții. Valul de aer polar care ajunge deasupra Europei de Est si Centrale își va face simțită prezența în special de pe 3 ianuarie și va lua amploare pe 4 când temperaturile scad la -13, – 14 grade Celsius. 

Gerul va ţine până spre 10 ianuarie, cu cele mai coborâte valori în următoarele dimineți. În dimineaţa zilei de 6 ianuarie, este posibil să vorbim de o vreme rece, geroasă, în special în zonele nordice, centrale, local în dealurile sudice, izolat în rest, de asemenea în depresiunile din estul Transilvaniei şi în zona de deal a Olteniei şi Munteniei, unde vor fi dimineţi cu temperaturi sub -10 grade, local chiar mai coborâte, anunță meteorologii.

Vezi și: ANM, prognoza meteo. Vremea în weekend, vin NINSORILE

BOBOTEAZĂ 2019. Vremea, duminică, 6 ianuarie, de Botezul Domnului