EXCLUSIV  Volkswagen. Dăncilă, discuție cu Merkel după mișcarea anti-românească

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a spus, luni, la DCNEWS, că România este favorită pentru ca Volkswagen să vină în țara noastră, însă există piedici de la Bruxelles. Liderul PSD ia în calcul o discuție cu Angela Merkel.

Viorica Dăncilă a declarat, luni, la DCNEWS, că europarlamentarii PNL nu susțin înființarea unui sediu Volkswagen în România și că liderul grupului PPE Manfred Weber a trimis o scrisoare companiei în care arată susținerea unei fabrici în Bulgaria. De asemenea, a anunțat că va vorbi cu Angela Merkel în acest sens.

„România trebuie tratată în mod egal cu celelalte state membre. Trebuie să reprezentăm România cu demnitate. M-aș fi așteptat ca domnul președinte, chiar în Consiliul unde se întâlnește cu doamna Merkel, la Bruxelles, cu liderii grupurilor politice, cu președintele Comisiei, să aibă o atitudine favorabilă României. Dar vedem că acest lucru nu s-a întâmplat", a declarat Viorica Dăncilă, luni, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru DCNews.

VEZI ȘI: Volkswagen în România. Weber, scrisoare bombă împotriva României. Europarlamentarii PNL nu susțin România

„Eu voi încerca o convorbire telefonică (n.r. cu Angela Merkel). Voi face tot ce este posibil pentru a aduce această investiție în România. Știu cât de importantă este pentru țara mea. (...) Eu acum încerc să inițiez această convorbire, dar dacă domnul președinte a mers la Consiliu și a spus că, de fapt, noi nu mai contăm, probabil, liderii europeni care au o altă abordare, vor ține cont de acest lucru. Dânsul a spus că este mai important un premier desemnat decât unul interimar. Mi se pare incredibil... cum poți să faci o asemenea afirmație. Cred că toate aceste lucruri, abordări personale costă România. Eu voi iniția o discuție cu doamna Merkel. O să-i solicit ministrul să meargă în Germania, pentru a discuta despre relocarea în România. Ne luptăm noi", a adăugat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă, declarații complete la DCNEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel