Volei: Angela Alupei şi-ar dori ca fiica sa să-i depăşească performanţele sportive

Dublu campioană olimpică la canotaj Angela Alupei a afirmat vineri că şi-ar dori ca fiica sa, Francesca, una dintre componentele echipei naţionale de volei la FOTE 2019, să o depăşească în ceea ce priveşte performanţa sportivă. 

'Tare îmi doresc să mă poate depăşi şi la performanţă, nu numai înălţime. Ar fi cea mai frumoasă realizare a unui copil, să îşi depăşească părintele şi chiar îmi doresc lucrul acesta', a declarat fosta canotoare, la Izvorani, cu ocazia ceremoniei de prezentare a lotului României care va participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European, de la Baku, Azerbaidjan. Francesca Alupei crede că atuul echipei de volei feminin este unitatea grupului.

'Voleiul m-a ales pe mine şi nu eu voleiul. Am început de la o vârstă foarte fragedă şi mi-a plăcut foarte mult, am considerat că mi se potriveşte acest sport. În această echipă suntem unite, suntem puternice şi cred că asta e foarte important pentru a aduce rezultate cât mai bune. De la mama am învăţat că întotdeauna trebuie să muncesc şi că doar aşa pot ajunge acolo unde îmi doresc. Eu sper să putem ajunge şi la Jocurile Olimpice, pentru asta muncim', a afirmat Francesca Alupei.

Ceremonia de prezentare a echipei olimpice a avut loc vineri, la Sala Polivalentă din incinta Complexului Olimpic Sydney 2000, din Izvorani, unde au fost prezenţi sportivi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, care vor lua startul în întrecerile de atletism, ciclism, gimnastica artistică, handbal, înot, judo, lupte, tenis şi volei, opt dintre cele zece sporturi din competiţie. România va fi reprezentată de 103 sportivi la cea de-a 15-a ediţie de vară a Festivalului Olimpic al Tineretului European, programată în perioada 21-27 iulie la Baku, capitala Azerbaidjanului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel