Vodafone se extinde. Cumpără active de la Liberty Global

Compania britanică de telefonie mobilă Vodafone este aproape de achiziţionarea unor active din Europa ale operatorului de cablu Liberty Global, într-o tranzacţie evaluată la aproximativ 18 miliarde de euro, informează Financial Times (FT).  

Miliardarul american John Malone, care controlează Liberty Global, va renunţa la activele companiei din Germania şi din Europa de Est, au declarat pentru FT surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul. 

Încheierea acordului ar putea fi anunţată miercuri dimineaţă. 

Reprezentanţii Vodafone şi Liberty Global nu au comentat informaţia. 

Tranzacția orientată spre concurența cu Deutsche Telekom 

Tranzacţia va permite Vodafone să concureze mai bine cu Deutsche Telekom, cea mai mare companie europeană de telecomunicaţii, care deţine operatorul american T-Mobile şi active din Olanda până în Grecia şi Europa Centrală şi de Est. 

În februarie, Vodafone a confirmat că se află în stadiul preliminar al discuţiilor cu Liberty Global privind achiziţionarea unor active din Europa continentală deţinute de această companie. 

Liberty deţine Virgin Media Marea Britanie, precum şi gigantul european de cablu UPC, plus operaţiuni de telefonie fixă în câteva ţări europene. 

Cele două companii au acceptat în 2016 să-şi combine operaţiunile din Olanda pentru a concura mai bine cu liderul de piaţă KPN. Vodafone şi Liberty Global vor crea o societate mixtă, care va oferi clienţilor olandezi un pachet mai competitiv, de televiziune, Internet şi telefonie mobilă. 

Fuziune cu Liberty 

O serie de acţionari importanţi de la Vodafone s-au declarat deschişi la ideea unei fuziuni cu Liberty, cel mai mare operator european de cablu, în condiţiile în care piaţa de telecomunicaţii se îndreaptă spre o integrare a furnizorilor de servicii mobile cu cei de servicii broadband. 

Grupul britanic Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobilă din lume, este prezent şi pe piaţa din România. De asemenea, din grupul Liberty Global face parte şi firma olandeză UPC Holding, care deţine şi UPC România, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel