Vodafone activează rețeaua 5G

Vodafone România anunţă activarea primelor staţii radio 5G în reţeaua sa mobilă şi, astfel, posibilitatea pentru abonaţii români să aibă acces la această tehnologie de ultimă generaţie. 

Operatorul telecom precizează, într-un comunicat de presă, că abonaţii Vodafone România vor fi primii care se vor bucura de potenţialul tehnologic al reţelei 5G imediat ce telefoanele 5G vor fi disponibile pe piaţă. 

"Suntem încântaţi că reţeaua noastră Supernet 5G este acum activă în zonele aglomerate din Bucureşti şi se va extinde în alte câteva oraşe mari din România până la finalul anului 2019. Suntem mândri să fim pionierii acestei călătorii noi şi interesante pentru serviciile de comunicaţii mobile, unde tehnologia şi inovaţia se vor uni pentru a asigura cea mai bună experienţă digitală pentru români, declară Cătălin Buliga, director de tehnologie Vodafone România.

Anul trecut, compania a lansat în România prima reţea NB-IoT, cu acoperire naţională, pregătită să ofere companiilor posibilitatea de a beneficia de o gamă largă de soluţii şi de aplicaţii menite să îmbunătăţească şi să eficientizeze procesele de afaceri.

Vodafone România este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, care ofera o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. 

Vodafone Group are divizii în 25 de ţări, 41 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 19 ţări. La 31 martie 2019, compania avea 650 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 19 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, respectiv 14 milioane de utilizatori ai serviciilor TV. 

Vezi și: Securitatea rețelelor 5G discutate la Comisia Europeană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel