Vladimir Putin, invitație pentru Donald Trump, în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a adresat vineri, în Japonia, omologului său american Donald Trump invitaţia de a face o vizită în Rusia în mai 2020, pentru celebrarea a 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste, a anunţat Iuri Uceakov, consilier la Kremlin.

Noi l-am invitat pe preşedintele american să vină în vizită pentru a 75-a aniversare a Victoriei în Al Doilea Război Mondial, pe 9 mai anul viitor, a declarat Uceakov pentru postul de televiziune Rossia 24.

Donald Trump, care a avut vineri o întrevedere cu Vladimir Putin în marja summitului G20 de la Osaka, a reacţionat într-o manieră foarte pozitivă la această invitaţie, a adăugat reprezentantul Kremlinului.

În deschiderea întrevederii, liderul de la Casa Albă a salutat relaţiile foarte bune cu Putin, într-o perioadă când relaţiile dintre Moscova şi Washington trec printr-o criză diplomatică ca urmare mai ales a divergenţelor legate de Siria şi Ucraina şi de presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Precedenta întrevedere Trump-Putin a avut loc în iulie 2018, la Helsinki. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel