Vladimir Putin, invitație pentru Donald Trump, în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a adresat vineri, în Japonia, omologului său american Donald Trump invitaţia de a face o vizită în Rusia în mai 2020, pentru celebrarea a 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste, a anunţat Iuri Uceakov, consilier la Kremlin.

Noi l-am invitat pe preşedintele american să vină în vizită pentru a 75-a aniversare a Victoriei în Al Doilea Război Mondial, pe 9 mai anul viitor, a declarat Uceakov pentru postul de televiziune Rossia 24.

Donald Trump, care a avut vineri o întrevedere cu Vladimir Putin în marja summitului G20 de la Osaka, a reacţionat într-o manieră foarte pozitivă la această invitaţie, a adăugat reprezentantul Kremlinului.

În deschiderea întrevederii, liderul de la Casa Albă a salutat relaţiile foarte bune cu Putin, într-o perioadă când relaţiile dintre Moscova şi Washington trec printr-o criză diplomatică ca urmare mai ales a divergenţelor legate de Siria şi Ucraina şi de presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Precedenta întrevedere Trump-Putin a avut loc în iulie 2018, la Helsinki. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel