Vladimir Putin, gest fără precedent la summitul G20

Vladimir Putin și Igor Sechin
Vladimir Putin și Igor Sechin

Președintele rus Vladimir Putin ar fi făcut un gest neașteptat în fața liderilor de la summitul G20. 

Vladimir Putin a părăsit summitul G20, pe fondul tensiunilor cu liderii occidentali, potrivit Digi 24. Anunţul a fost făcut de un membru al delegaţiei ruse. Motivul ar fi discuţiile în contradictoriu pe tema situaţiei din Ucraina. Lideri mondiali i-au reproşat lui Vladimir Putin implicarea în conflictul din estul ţării. Premierul canadian Stephen Harper ar fi fost extrem de voal. El i-ar fi cerut liderului de la Kremlin să-şi retragă trupele din Ucraina.

Vladimir Putin ar fi replicat că militarii Moscovei nu sunt, de fapt, în ţara vecină. Putin va participa la întâlnirile de sâmbătă ale summitului, dar nu şi la dejunul oficial de duminică. "Acest dineu este mai degrabă o ocazie de divertisment", a declarat o sursă din cadrul delegației ruse, pentru AFP. 

"Summitul G20 se încheie duminică. Vladimir Putin va trebui să plece, dar abia după ce va termina activităţile din agendă", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei ruse. Dmitri Peskov spune că disensiunile cu liderii occidentali au modificat agenda lui Putin, "speculațiile fiind niște absurdități".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel