Jirinovski, propunere BOMBĂ către Poroşenko: "O mică Hiroshima..."

Putin și Jirinovski
Putin și Jirinovski

Vladimir Jirinovski a propus duminică seara ca o bombă atomică de mici dimensiuni să fie lansată pentru a distruge reşedinţa preşedintelui ucrainean Petro Poroşenk.

Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR, ultranaţionalist), Vladimir Jirinovski, ar vrea o 'mică Hiroshima' pe teritoriul Ucrainei, dar asigură că emisia de radiaţii va fi minimă, relatează luni numeroase media ucrainene, între care agenţia de presă Unian şi portalul Vesti.ukr.

Controversatul ultranaţionalist rus a propus duminică seara ca o bombă atomică de mici dimensiuni să fie lansată pentru a distruge reşedinţa preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, vorbind în direct la postul public Rossia-1, în cadrul unei dezbateri pe teme legate de descurajarea strategică şi utilizarea armelor nucleare.

'O bombă mică. O mică Hiroshima. Acolo unde este reşedinţa preşedintelui Ucrainei (Petro) Poroşenko să fie, de exemplu, o groapă mică', a spus el, fiind invitat în talk show-ul 'O seară de duminică cu Vladimir Soloviov', un jurnalist de televiziune, considerat propagandist al Kremlinului. În opinia lui Jirinovski, diferenţa dintre o bombă nucleară de mare capacitate şi una de capacitate mică e la fel ca între a bea 1 litru şi 30 de grame de vodcă.

'Sunt două lucruri diferite să bei 1 litru de vodcă şi 30 de grame. Să facem aşa ca ea (bomba) să acţioneze numai pe o rază de 10 km. Ei bine, va exista radiaţie, dar se poate obţine ca ea să fie minimă', a mai spus controversatul politician rus, citat de agenţia Unian într-un material de presă intitulat 'Sindromul cenuşii radioactive: Jirinovski propune lansarea unei bombe atomice asupra reşedinţei lui Poroşenko'.

[citeste si]

În martie 2014, un alt jurnalist apropiat Kremlinului, Dmitri Kisiliov, a declarat la unul din posturile de televiziune oficiale că Rusia este singura ţară capabilă să transforme SUA în 'cenuşă radioactivă', aminteşte Unian. Preşedintele rus Vladimir Putin a criticat această retorică belicoasă abia după doi ani şi jumătate de la declaraţiile făcute.

Rusia a anexat în martie 2014 peninsula ucraineană Crimeea, în urma unui referendum care nu a fost recunoscut de către Kiev şi Occident, fiind acuzată de sprijinirea rebelilor separatişti din Donbas, estul Ucrainei. Ca urmare a rolului său în situaţia din Ucraina, relaţiile dintre Rusia şi Occident traversează cea mai gravă criză de la încheierea Războiului Rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel