Vlad Voiculescu, ACUZAȚII GRAVE în scandalul de transplant. Victor Zotta: E noaptea minții

”Nu mai am de discutat în acest moment nimic” a fost concluzia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, după intervenția lui Victor Zotta, coordonator Program Național de Transplant, care a dezmințit ceea ce a spus în direct ministrul despre Radu Deac, directorul executiv al Agenției Naționale a Transplantului. 

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a spus că ”această polemică a început de la un lucru simplu, de la faptul că Agenția Națională de Transplant, a acreditat un centru care ar fi putut să facă transplant pulmonar. Această acreditare am pus-o sub semnul întrebării. Chiar profesorul Deac a pus-o sub semnul întrebării astăzi de dimineață, în mod public”. Vlad Voiculescu a spus că documentul de acreditare e semnat ”chiar de către dl profesor Deac, cel care astăzi de dimineață a spus și public ceea ce mie mi-a spus cu zile în urmă, că sunt probleme cu privire la această acreditare”. Întrebat de Radu Tudor dacă dl Deac are o părere cu care nu este de acord, Voiculescu a spus: ”Puteți să judecați cum doriți. (...) E o declarație publică, nu e ceva ce mi-a spus mie la ureche”. Ministrul Sănătății a dat un pas înapoi când a fost întrebat dacă-i face plângere lui Radu Deac, a spus că nu face plângere pentru o greșeală. Dana Grecu i-a spus că are o atitudine ”dubioasă”.

”E de noaptea minții”

Victor Zotta, coordonatorul Programului Național de Transplant, a intervenit la Antena 3, și a spus că cererea ANT către Ministerul Sănătății pentru a da undă verde de transplant la Spitalul ”Sfânta Maria” este a treia pe care a trimis-o. Victor Zotta a precizat că ”acreditarea Spitalului ”Sfânta Maria” a fost făcută în deplină legalitate cu legislația românească și europeană. Să ai cel mai performant chirurg pentru transplantul pulmonar în Europa ca șef de echipă cu contract de muncă, să ai un etaj întreg la cheie, în care nu au intrat pacienți, deci nu se pune problema de infecții nosocomiale, ciuperci, microbi, să ai o echipă de terapie intensivă specializată șase luni de zile la Hanovra care știe să îngrijească pacientul post-transplant până la externarea din ATI și trei medici pneumologi cu performanțe deosebite care pot urmări ulterior și să spui pe vorbe că acest spital nu îndeplinește criteriile e de noaptea minții”. Victor Zotta a afirmat că a discutat cu 10 minute înainte să intre în direct cu Radu Deac, care i-a spus că: ”Nu recunoaște această chestie, nu s-a dezis niciodată de această acreditare, a semnat-o, o recunoaște și o susține”. 

Concluzia lui Vlad Voiculescu a fost: ”Nu mai am de discutat în acest moment nimic”. 

[citeste si]

Vlad Voiculescu a mai afirmat despre Victor Zotta că ”nu este coordonator național de transplant, această funcție nu există”. ”Îl face și impostor” a sesizat Radu Tudor, în platoul emisiunii existând un document clar care a ajuns la Ministerul Sănătății unde era scrisă funcția lui Victor Zotta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel