Vlad Plahotniuc, propunerea PD pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova

Partidului Democrat din Moldova a decis să-l propună pe Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru.

Reprezentanții PD urmează să meargă cu propunerea la la președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, pentru a înainta noul candidat, potrivit  presei de peste Prut.

„Nu o să susținem guvernarea care se acoperă cu lozinci pro-europene. Ne vom preocupa de oameni, de acea majoritate a cetățenilor Moldovei care sunt aici în fața noastră. Voi sunteți vocea poporului. Și pentru că suntem într-un ajun de anul nou, noi colegii venim să vă spunem că în 2016 Moldova va renaște", a declarat Plahotniuc în fața unei mulțimi de protestatari adunați, miercuri, în fața Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău.

[citeste si]

Vlad Plahotniuc este considerat cel mai puternic oligarh din Republica Moldova, acesta fiind văzut de opinia publică drept omul care controlează o mare parte din instituțiile statului. Plahotniuc, al carui nume "figurează aproape în toate scandalurile de corupție din Moldova", după cum scria Deutsche Welle, a demisionat în vara anului trecut  din Parlamentul de la Chișinau, probabil "sub presiunea partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova", potrivit editiei in limba romana a publicatiei germane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel