Vlad Dascălu, campion european la mountain bike Under 23

Ciclistul Vlad Dascălu a câştigat Campionatul European Under 23 de mountain bike, devenind primul campion european din istoria ciclismului românesc, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

"Vlad Dascălu (21 ani) a devenit primul român din istorie medaliat la o competiţie majoră la ciclism. Puştiul născut la Fălticeni şi emigrat la 9 ani în Spania a cucerit aurul la Campionatul European de mountain bike sub 23 ani de la Brno. Acest rezultat reprezintă cel mai mare succes al ciclismului românesc după cele cinci titluri mondiale şi titlul paralimpic cucerite de ciucanul Eduard Novak la paracycling. Lider în Cupa Mondială la tineret cu trei succese în acest sezon, Dascălu a dominat cu autoritate cursa şi la Campionatul European din Cehia. El a fost susţinut şi încurajat în limba română şi spaniolă pe traseul dificil de colegii din echipa naţională şi de la echipa lui Brujula Bike Racing Team", se menţionează în comunicatul citat.

Tânărul campion european a explicat că traseul competiţiei de la Brno a fost unul foarte dificil.

"Înseamnă foarte mult să câştig acest titlu european, să pot purta acest tricou pe tot restul anului. Traseul a fost destul de greu, concurenţa mare, am fost aproape în permanenţă cinci ciclişti în faţă. În ultimele două ture, am rămas doar eu şi elveţianul Fillipo Colombo. Am atacat şi am ajuns solitar la finiş. Mulţumesc federaţiei care m-a sprijinit în aceste zile la Brno", a declarat Dascălu.

Preşedintele Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Novak, a catalogat drept istorică performanţa sportivului român, precizând că acesta ar putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor.

"Vlad este un exemplu pentru tineri că dacă munceşti şi crezi în visul tău poţi ajunge departe. Este un rezultat istoric care duce federaţia română la un alt nivel. Noi suntem mental alături de el şi ne dorim să reprezinte România la Tokyo în 2020. Încercăm să îl sprijinim, facem toate eforturile pentru a obţine un wild card, în caz că nu obţinem ca ţară locul direct în calificări. Deşi e încă foarte tânăr, cred că Vlad poate obţine o clasare în top 15 la Tokyo", a menţionat Eduard Novak, unicul campion paralimpic al României.

Vicepreşedintele FRC, Cătălin Sprânceană, a afirmat la rândul său: "Este un rezultat uriaş pentru ciclismul românesc. Vlad a fost în cantonament cu echipa naţională la acest concurs, s-a antrenat alături de ceilalţi, a mâncat alături de noi, a fost încurajat pe traseu şi sigur medalia lui de aur îi va motiva pe toţi ceilalţi ciclişti. Încercăm să obţinem calificarea la Jocurile Olimpice, iar Ede Molnar şi Lucian Logigan luptă şi ei să adune puncte pentru Vlad ceea ce este lăudabil".

Dascălu a debutat în Cupa Mondială în 2017 pentru formaţia românească Dinamo BikeXpert, alături de care a obţinut trei locul 5. S-a transferat apoi în Spania, ţara sa de adopţie, iar momentan este cel mai promiţător tânăr ciclist din Europa la montain bike.

În august, Dascălu va încerca să aducă în Canada prima medalie din istorie pentru România la un Campionat Mondial. El ar putea reprezenta România şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo în 2020. Singura participare olimpică a unui ciclist român la această ramură datează din 2004, când Ovidiu Tudor Oprea obţinea locul 37 la Atena.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel