Urmărește emisiunea live


Vizită Timmermans. Răzvan Popa(PSD): Declarațiile arată intenția UE de tăia FONDURILE pentru România

Parlamentul European. foto: Twitter, European Parliament@Europarl_EN
Parlamentul European. foto: Twitter, European Parliament@Europarl_EN

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa consideră că declarațiile vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, privind posibilitatea condiționării accesului la fondurile europene de criterii suplimentare, nu sunt decât o formă de a camufla intenția executivului comunitar de a tăia din fondurile europene destinate României, fără a formula explicit această intenție.

Europarlamentarul social-democrat susține că acordarea fondurilor europene, și în special a celor de coeziune, trebuie să țină cont de necesitățile de dezvoltare ale statelor membre, iar țările sărace nu trebuie să devină victime ale presiunii bugetare create de Brexit la nivelul bugetului UE.

"Practic dl Timmermans a venit să ne spună că ni se vor tăia fondurile, fiindcă UE va avea mai puțini bani după Brexit. În opinia mea, Comisia Europeană încearcă să vândă statelor membre o variantă micșorată de buget al UE, iar în cazul României a găsit o soluție originală – încearcă să ne convingă că această tăiere ar fi din vina noastră! Știm că plecarea Marii Britanii lasă un gol considerabil, știm că Uniunea Europeană se confruntă cu provocări mari în materie de securitate, care necesită cheltuieli pe măsură. Din aceste cauze, bugetul va fi mai mic, iar aceste tăieri vor afecta toate statele membre. Comisarul Timmermans s-a gândit probabil că ne poate prezenta această tăiere nu în termeni sinceri și transparenți, ci printr-o mică scenetă în care chiar noi am fi personajul negativ, ce trebuie pedepsit. Nu este onest din partea sa", afirmă eurodeputatul social-democrat.

De ce se opun intrării României în Schengen 

"Criteriile subiective și nu întotdeauna oneste par să fie la ordinea zilei. Un alt exemplu în acest sens este chiar admiterea României în Schengen. Comisia Europeană ne spune că România trebuie să fie în Schengen, fiindcă respectă toate criteriile, dar sunt state care se opun invocând criterii subiective, fără nicio legătură cu subiectul discuției, ci mai degrabă cu rațiuni ce țin de propriile interese. Iată cum domnul Timmermans pare să fi preluat această strategie.

Ar fi dezastruos ca astfel de abordări incorecte să decidă construcția viitorului buget al UE, doar pentru a limita accesul la banii europeni pentru țări precum România, care au cel mai mult de recuperat la capitolul dezvoltare. Avem nevoie de lideri europeni care să înțeleagă că soluția este solidaritatea între statele membre – o Uniune Europeană puternică înseamnă o Uniune în care toți cetățenii se bucură de prosperitate", arată europarlamentarul PSD.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel