Vizită Papa Francisc. Circulaţia mijloacelor de transport se modifică

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a anunţat că sâmbătă, 1 iunie, cu ocazia vizitei Papei Francisc la Iaşi, în transportul public local din municipiu vor fi făcute modificări, anumite restricţii de circulaţie fiind impuse totodată pe multe dintre străzile din centru şi de la intrările în oraş. 

Potrivit edilului ieşean, de vineri, 31 mai, începând cu ora 18.00, şi până în seara zilei de sâmbătă, 1 iunie, circulaţia mijloacelor de transport ale Companiei de Transport Public Iaşi va fi deviată sau chiar suspendată pe anumite trasee.

Astfel, tramvaiele care circulă pe traseele 1 şi 13 vor rula prin Tudor Vladimirescu, cu parcursurile: Copou - Tudor Vladimirescu - Tătăraşi - Copou, respectiv Copou - Tătăraşi - Tudor Vladimirescu - Copou; traseele de tramvai 8 şi 9 vor fi suspendate; tramvaiele traseelor 3, 6, 7 şi 11 vor circula pe itinerariile obişnuite. Modificări vor fi înregistrate şi în ceea ce priveşte traseele unor autobuze. Cele de pe ruta 5 şi 19 vor circula deviat, pe bulevardul Nicolae Iorga, între Podu de Piatră şi Ţesătura, respectiv Cotnari. Traseul de autobuz 29 va avea parcursul modificat: Tomeşti - Baza 3 - bulevardul Socola - Ţesătura - Baza 3 - Tomeşti; traseul de autobuz 41 va avea parcursul modificat: Blocuri Ciurea - Tehnopolis - Podu Roş; traseele de autobuz 28 şi 47 vor fi suspendate; autobuzele traseelor 20, 27, 30, 30b, 36, 42, 43, 43c, 44, 46, 48, 49, 50, 52 şi microbuzul traseului 18 vor circula pe itinerariile obişnuite.

Măsurile sunt impuse cu ocazia vizitei pe care Papa Francisc o va face la Iaşi. Sanctitatea Sa va ajunge la Iaşi sâmbătă pentru a participa la două evenimente importante.

Astfel, la ora 17.25, Papa va vizita Catedrala 'Sfânta Fecioară Maria, Regină', unde se va întâlni cu aproximativ 800 de bolnavi şi de persoane în vârstă. După această întrevedere, se va deplasa cu papamobilul spre Piaţa Palatului Culturii pentru a participa la 'Întâlnirea mariană cu tinerii şi familiile'. De pe scena amplasată în Piaţa Palatului Culturii special pentru acest eveniment Papa Francisc va susţine un discurs. Vizita Papei la Iaşi se va încheia în jurul orei 19.00. Cei care se vor afla sâmbătă seara în centrul Iaşiului vor avea ocazia de a lua parte la un concert susţinut de Gheorghe Zamfir, iar oficialităţile vor lua parte la o recepţie organizată la Palatul Culturii. Până la sosirea Papei, în centrul Iaşiului vor fi difuzate mai multe filme despre Papa Francisc.

De la ora 16.00, va fi un program spiritual de pregătire a întâlnirii Sfântului Părinte cu pelerinii. Perimetrul din faţa Palatului Culturii va fi împărţit în şapte zone în care vor fi aşezate persoanele care s-au înscris pentru acest eveniment, fiecare zonă având un punct de prim ajutor. O a opta zonă va fi cea din perimetrul Catedralei catolice, cu un regim special, pentru bolnavi şi persoane în vârstă. Aici se va ajunge de pe strada Colonel Langa, cu permisele speciale primite anterior. În toate aceste zone se va putea pătrunde începând cu ora 11.00, doar cu permisele de acces şi cu un act de identitate.

Toţi cei care vor intra în aceste zone vor trece printr-un control de securitate specific. La ora 16.00 se vor închide porţile de acces în perimetrul securizat. Cu ocazia vizitei Papei Francisc la Iaşi şi-au anunţat prezenţa preşedintele Klaus Iohannis, reprezentanţi ai mai multor ambasade şi mai mulţi miniştri din Republica Moldova. La eveniment sunt aşteptaţi să participe peste 65.000 de pelerini din ţară şi străinătate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel