Vizită Lukașenko în Moldova. Igor Dodon visează la o dictatură ca în Belarus

Cu ocazia vizitei la Chișinău a liderului bielorus Alexandr Lukașenko, președintele socialist al Republicii Moldova a declarat că și-ar dori pentru țara pe care o conduce o dictatură precum cea din Belarus.

Președintele moldovean Igor Dodon a declarat într-o conferință comună de presă cu omologul său bielorus, Alexandr Lukașenko, că și-ar dori să implementeze la Chișinău o dictatură similară cu cea din Belarus, informează Radio Chișinău.

Ultimul dictator al Europei

În plus, Dodon i-a mărturisit public liderului de la Minsk, numit de opinia publică internațională „ultimul dictator al Europei”, că și majoritatea cetățenilor moldoveni și-ar dori să trăiască în dictatură.

„Eu aș vrea să avem așa o dictatură în agricultură, în economie, în sfera socială. Și, credeți-mă, majoritatea cetățenilor tot așa ar vrea, pentru că Belarusul ocupă poziții mai bune în ratingurile economice internaționale”, a afirmat laudativ Igor Dodon.

La putere în Belarus încă din 1994

Dodon a făcut această declarație după ce Lukașenko a afirmat că în Republica Moldova este democrație, „nu dictatură ca în Belarus”.

Alexandr Lukașenko (63 ani) se află în prezent la al cincilea mandat consecutiv în funcția de șef de stat în Belarus, pe care o ocupă neîntreprupt din vara anului 1994, fiind singurul președinte al acestei țări, după destrămarea URSS.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel